zlatibor panorama

+381 (031) 842 555
hotelolimp@open.telekom.rs

olimp zlatibor zima docek nove godine 2013 smestaj zlatibor olimp kongresni turizam sportski turizam

Centar Evropskog univerziteta na Zlatiboru

OPŠTINA ČAJETINA I EVROPSKI UNIVERZITET POTPISALI SU UGOVOR
O ORGANIZACIJI CENTRA EVROPSKOG UNIVERZITETA
Opština Čajetina i Evropski univerzitet potpisali su ugovor o organizaciji Centra Evropskog univerziteta na Zlatiboru. Otvorena je kancelarija za upis u Hotelu Olimp u kome će se u budućnosti odvijati nastava. Ova poslovna saradnja bice bazirana na edukaciji mladih ljudi. Tom prilikom predsdnik Opštine rekao je da:Opština Čajetina ima potencijal u turizmu, industriji, proizvodnji hrane, ali i da smo u deficitu sa stručnim kadrovima. Upravo je nedostatak stručnih kadrova ono na cemu smo najmanje radili, a ovom saradnjom ćemo doprineti usavršavnju mladih, što je jedan od najboljih načina da adekvatno odgovorimo zahtevima koje čitav naš okrug postavlja, a posebno Zlatibor kao turistički centar prve kategorije.

Rektor Evropskog univerziteta prof. Dr. Milija Zečević istakao je da je Evropski univerzitet visokoškolska i naučna ustanova koja je akreditovana za sve nivoe studija i naučno - istraživački rad. Fakultet za Evropski biznis i marketing upisuje studente na Osnovne akademske studije, Master akademske studije i Doktorske akademske studije, gde studenti stiču diplomu u oblasti menadžmenta i biznisa. Svi programi koji su zastupljeni na ovom Univerzitetu akreditovani su i ravnopravni sa svim drugim državnim programima.
Ono što će takode biti ponudjeno studentima je Fakultet za inženjerski internacionalni menadžment i to: Osnovne akademske studije, Master akademske studije i Doktorske akademske studije. Evropski univerzitet ima svoje centre u Beču, Budimpešti, Parizu pa i u Americi, u Njujorku. Profesor Zečević naglasio je da je Zlatibor izazov i prestiž kao i da čini konkurenciju drugim fakultetima.

Povoljnost za ovdašnje studente je školarina 100 evra jeftinija u odnosu na Beograd, pa će na Zlatiboru koštati 1400 eura. Profesor Zecević zaključio je da nema razvoja privrede bez nauke, niti da ima nauke bez privrede, kao ida je praksa ispred nauke, a posebno u Srbiji. Direktor hotela Olimp, Miodrag Ilić, gde će se odvijati nastava, takodje je izrazio zadovoljstvo što su opština Čajetina i Evropski univerzitet prepoznali pouzdanog partnera u ovom hotelu, a siguran je da će ova saradnja imati dodatni značaj budući da će i osoblje ovog hotela imati mogućnosti za podizanje nivoa svog znanja, a posebno u oblasti stranih jezika i informatike.

kongresni turizam
sportski turizam
spa centar